Våra menskoppar är med på TV4

Malou visar våra menskoppar på TV4 Efter tio

Inte varje dag som vi får se menskoppar i teve – ännu 🙂
Därför blev vi glada att få hjälpa till när Malou idag visade upp menskoppar. De menskoppar som visades upp i rutan kommer från oss på menskoppen.se.

Men till vår förtvivlan så visste två av tre läkare i rutan inte ens vad menskopparna var. Det säger tyvärr en del om okunskapen kring mensskydd. Om inte de vet att det finns bättre alternativ än uttorkande och täta engångsskydd – hur ska folk då få veta det?

PS Malou säger i klippet att menskoppar funnits sedan 60-talet, vilket är fel. Menskoppar är en snart 100-åring, vilket ni kan läsa om här: menskoppen.se/om/historik

Se klippet när programledaren Annika Lantz, journalisten Cissi Wallin och etnologen Denise Malmberg diskuterar med Malou om menskoppar, om mens, tabu etc
www.tv4.se/efter-tio/klipp/varför-är-mensen-så-tabubelagd-2448157

Varf%C3%B6r%20%C3%A4r%20mensen%20s%C3%A5%20tabubelagd?

Se klippet med läkare
www.tv4.se/efter-tio/senaste

En tanke om “Våra menskoppar är med på TV4

  1. Zarah says:

    Läskigt att så många inte vet. Diskuterade menskoppar med maken igår. Vi har inte pratat om det förr, men när jag frågade ”Vet du vad en menskopp är?” så svarade han, utan att tveka ”Ja, såklart!”
    ”Varför vet du det?” frågade jag, som just läst ett blogginlägg där cirka 75% av de svarande inte hade en aning – och då var det ändå 100% personer med mens som svarade – att döma av det de skrev.
    ”Det tillhör ju allmänbildningen” sa min man.
    Han är så klok, så klok. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.