”Våga vägra menskopp”

Menskopps-frälsta kan ibland bli lite för mycket, jag vet, och har skrivit om det redan för länge sedan här. Men hur kan vi göra för att sprida ordet om hur bra menskoppen är utan att folk slår bakut?

Bakgrund
Det är så frustrerande när folk twittrar så här:

Tweet

eller så här:

Tweet

Många nivåer
Att läsa sådana här tweets är frustrerande på så många nivåer:

[ordered_list style=”decimal”]
 1. De har inte provat.
 2. De har följare/kompisar som inte provat och nu läser och tror att det är sant, eller tror att det är ”rätt” att tycka så här.
 3. Vi vet att de missar något som kontinuerligt under resten av deras liv skulle underlätta för dem.
 4. Vi förstår att de sitter fast i en föreställning som är skapad av tampong/bindetillverkare och deras reklambyråer. Nu vet den där föreställningen om att våra kroppar är smutsiga och fel, och att mensen ska gömmas och inte pratas om. Att mensen är något som vi ska skämmas över och måste köpa produkter för att bli accepterade.
[/ordered_list]

Och hur skriver vi det på 140 tecken?
Det går naturligtvis inte.
Det finns många fina människor där ute som delar med sig och försöker argumentera mot de som vill reta upp och provocera, även om de förstör bara för sig själva. Men jag är rädd för att vi slåss förgäves.
För varje tweet som vi skickar som svar på tal, så gräver vi avgrunden djupare mellan oss som redan provat och de som inte gjort det.

Dystopi?
Jag tror att det tar tid att förändra kulturer.
Just nu så håller vår kultur på att förändras – du läser ju just nu min blogg! 😀
Det kunde du inte gjort för åtta år sedan – men nu skriver jag och många andra öppet om mens, att den inte alls är så ”pinsam”, ”jobbig”, ”skamlig” eller vad nu reklammakare försökt pränta in i oss i över 50 år.
Nej, mensen bara är. Den finns där och vi har hittat en strategi för att den inte ska vara så jobbig.

Andra kommer att komma på det också, även om de alla inte gör det i morgon.

Vi får helt enkelt finnas där och berätta för dem när de vill veta.

Vet du någon som skriver bra om menskoppar – tipsa nedan i kommentarerna!

4 tankar om “”Våga vägra menskopp”

 1. Sandra says:

  Grejen med menskopp är faktiskt att det fungerar. Jag testade det själv, och har märkt en sjukt stor skillnad! Så ja, kalla mig menskoppsfrälst om du så vill! Jag mår så sjukt mycket bättre nu.

  Det är detta som gör att man kan prata om det öppet, för ingen kan ju ta ifrån en att man använder en produkt som får en att må bättre. Dessutom är det bra för miljön att ha någonting återanvändbart. GAH, det är så enkelt att sprida vidare det här!

  Många kan reagera konstigt i början, det gjorde jag också. Det är ju trots allt någonting som inte är bland det normala (än), man har liksom inte riktigt hört talas om det ordentligt. Men, alla tjejer som jag har pratat med har väldigt snabbt ändrat åsikt, om den var negativ från början. Varför? Jo, för att jag genuint och glatt presenterar en silikonkopp som gjort mitt mensliv mycket bättre! De märker att jag mår bra, och det vill de också göra.

  Det är bara att testa själv, sen smittar det av sig! För det är en bra produkt, och den håller i längden. Det är det som är ”säljartekninken” – att den faktiskt fungerar.

  P.S. Jag pratade lite med en SSK på UMO, och hon blev jätteglad och intresserad när jag berättade att jag använde menskopp. Hon hade hört talas om det, och tyckte att det verkade vara en väldigt bra grej. Hon skulle vilja tipsa det vidare till fler som kommer. Det vore faktiskt en smart grej! Att skicka lite exemplar och information till Ungdomsmottagningar runt om i landet, så att de kan visa och berätta om denna silikonkopp av mirakel.

 2. Ingrid says:

  Håller med Isabelle här ovan mig! Det var via Hanapee som jag skaffade menskopp via er. Och jag är så glad över att jag skaffade min menskopp, känner mig fräschare och tycker mensen nästan är okej 🙂 / Menskoppsanvändare sen lite drygt ett halvår

 3. Isabelle says:

  Jag tycker att Hanapee (www.hanapee.se) skriver bra om både snippor, menskoppar och feminism. Jag själv har börjat sjunga menskoppens lov nu och är nyfrälst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.