Här får du några korta svar på vad en menskopp är:

1. Menskoppen är ingen ny uppfinning
Menskoppar har funnits i över 100 år, men de flesta av oss har inte haft någon aning om det. Anledningarna till det är flera; Jag tror att en viktig faktor är pengar och reklam, men även att samhället förändrats så mycket under de senaste 100 åren, att vi gått från att prata med andra om kroppen till att oftare läsa om den och se den på tv, i tidningar och (numera) även på internet och i sociala medier. Förut lärde vi oss om mensskydd via köpt reklam i tv, radio och tidningar, men nu berättar vi för varandra om saker som vi gillar och som verkligen fungerar – och vilka som inte gör det.
Jag har skrivit mer om det här: menskoppen.se/menskoppen
Menskoppar
2. Menskoppen funkar helt annorlunda än andra mensskydd.
Den viktigaste skillnaden är att inte blodet sugs upp, utan samlas upp. Det innebär att inte heller ditt naturliga sekret sugs upp, utan att slidan i större utsträckning kan behålla sin naturliga miljö. Det leder i sin tur till att kroppen får ett ökat försvar mot t ex svampinfektioner.
Jag har skrivit mer om hur det funkar med menskopp här: menskoppen.se/faq/ovrigt/sa-funkar-det

3. Ordet ”menskopp”
En menskopp är precis vad det är – en liten koppformad grej som samlar upp mensen. Kom också ihåg att inte alla heller gillar när du säger ”binda” eller ”tampong”, men eftersom de flesta gjort det så länge så är det (än så länge) mer accepterat att säga de orden. Varje gång vi säger ord som ”menskopp” eller ”mens” – eller för den delen – ”fitta” så tar vi makten över det ordet och kan bestämma vad det betyder, istället för att någon annan eller övriga samhället bestämmer vad som ligger i ordet.
Jag har skrivit mer om ordet ”menskopp” här: menskoppen.se/faq/ovrigt/ordet-menskopp

4. Användande av menskopp är enkelt och mindre meckigt
Ingen som inte har provat menskopp tror på detta (eller hur)!
Men alla som använder menskopp är överens om att det är så 🙂
Det är som sagt helt annorlunda jämfört med andra skydd. När du kommit in i det nya med menskopp så kommer mensen att kännas mindre problemfylld och mycket fräschare.
Läs 10 argument för menskoppen här: menskoppen.se/om/10-argument-for-menskoppen

Läs mer

Om du vill läsa mer, så kan du hitta massor av info i vår huvudmeny under flikarna ”Hjälp” och ”Frågor & svar”. På sidorna finns dessutom massor av kommentarer från folk som också är läsvärda.

Om oss

Sedan 2008 arbetar vi uteslutande med menskoppar, och rådgivning kring dessa, vilket gör oss unika i Sverige. Här på vår webbplats har vi sedan starten publicerat och uppdaterat information om många olika menskoppar och därmed hjälpt 1000-tals användare komma till rätta med användningen av menskopp. Att även kolleger i branschen hämtar sin information om menskoppar hos oss väljer vi att ta som en komplimang, men kom ihåg var du läste det först 🙂

Missa inte vår blogg på ämnet mens

Gå till menskoppens blogg »