”Proffsen” delar med sig av sina tips

Här kommer några tips till nybörjare från vår Facebook-grupp:
Välkommen till FB-sidan du också, även om du bara vill ställa några frågor!

1. Ge inte upp för att det inte fungerar på första försöket, det kan behövas lite träning 😉 Och skaver den för att den åker för långt ner? Kniiiip så bör det lösa sig…

2. Skölj den med varmt vatten innan ni försöker sätta in den, så blir den mjukare och glider lättare in. Eller testa med glidmedel runt kanten!

3. Ha tålamod 🙂

4. Få inte panik ifall du inte får ut den, det löser sig! 😉

5. Precis, ge inte upp! tillslut får du till det!

6. Knipövningar minskar läckage mycket bra! Och sköljer du den i varmvatten blir den lite varmare och skönare att sätta in. Är inte kul att sätta in den kall.

7. Försöka och slappna av första gångerna, låt det ta den tid det behöver. Ge inte upp även om det känns som du vill det! Ni kommer att lyckas, då är du överlycklig. =)
Varmt vatten är kanon att skölja den i, innan den ska in. Bli inte rädd om ni inte får ut den, ta det bara lugnt, den kommer att komma. slappna av och andas bara =)
En blir så glad när en lyckas till slut.

8. Sätt er på huk så är det lite enklare de första gångerna.

9. koka den i vatten efter varje mens så den blir ordentligt ren. berätta inte för dina roomies vilken kastrull du använder bara. när du satt i den, känn efter så att den enkelt går att snurra åt båda (!) hållen. då vet du att den sitter tätt.

10. Sitta på huk är absolut bästa tipset. Att vicka den fram och tillbaka när du fört in den för att få den att veckla ut sig brukar funka för mig, du kan också prova att snurra den lite åt båda hållen.
Känns den helt rund i botten så ska den sluta tätt.
En vänjer sig fort. Tampong var ju inte heller jättefestligt i början. En hittar sina egna små knep.
Jag brukar skölja av den varje gång jag tömmer den och använda en liten gnutta oparfymerad intimtvål så att den blir helt ren, jätteviktigt att inte lämna tvålrester på koppen! Sedan brukar jag sterilisera (koka) den före varje mens.
En kan entusiasmera väldigt mycket kring koppen. Sy en fin påse till den, skryt om den, ge den ett smeknamn 🙂

4 tankar om “”Proffsen” delar med sig av sina tips

 1. Rebecca says:

  Hej! Jag har använt menskopp i 2 år nu (oj vad fort tiden går när man slipper tänka på tamponger!). I vilket fall vill jag komma med dessa två tips till nybörjare om de skulle leta sig fram till detta gamla inlägg:
  1. Till skillnad från allt som står i inlägget ovan: skölj koppen i KALLT vatten innan insättning: då vecklar den ut sig mycket lättare.
  2. Öva på huk i duschen i början. Mycket lättare att sätta i och ta ut i duschen när man kan stå hur som helst utan att spilla mensblod i hela badrummet. När man har lärt sig tekniken så kommer man sedan känna när koppen slipper på plats och slipper skruva, vicka och allt vad det heter.

  • Annelie says:

   Hej!
   TACK för tips!
   Två små grejor bara; Om varmt eller kallt vatten kan nog ha att göra lite med vilket material koppen är gjord av (silikon, gummi eller plast) och hur det reagerar på värme respektive nedkylning. En mjuk kopp kanske blir styvare av kallt vatten, t ex.
   Den andra grejen är om att huka och sätta in menskopp; För vissa (mig, bland annat) går det inte så bra. En hukning blir som en krystning, vilket kan vara bra om menskoppen ska ut, men inte in 🙂
   Som vanligt när det gäller kroppen, så finns det inga patentlösningar som vi kan hänvisa till. Men jag vet att många letar info på dessa sidor, så jag är så tacksam för att ni delar med er av era tips!
   Vad skulle menskopparna vara utan sina proffsiga användare?!
   Hälsningar
   Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.