Enklare sommar med menskopp – börja träna redan nu

sommar med menskopp – menskoppen.se

Det är under sommaren som du verkligen kan uppskatta fördelarna med menskoppen. Då kan du bada ute, vara ute mer i naturen, segla, gå på festivaler och vara uppe hela natten för att solen också är uppe. Sommaren är verkligen härlig och det är när vi lever sommarliv som menskoppen underlättar som mest.

Men om du vill hinna komma in i allt det nya med menskopp, så är det hög tid att testa nu, så att du har några mensperioder på dig att se att allt funkar för dig. Menskoppar vänder nämligen upp och ner på det mesta med mens som vi vant oss vid när vi använt tamponger, bindor, trosskydd etc.

1. Bad: Eftersom menskoppen sitter precis innanför slidöppningen för många, så förhindrar den inte bara mensblodet från att komma ut, utan oftast också badvattnet från att komma in i dig. Inga obehagskänslor av vatten som kommer in i kroppen och inga blöta tampongsnören, alltså.

2. Enkelt: Inga förpackningar och avfall att planera, packa och sedan ta hand om – med menskopp har du ett skydd som finns till hands oavsett hur mycket du blöder eller om mensen kommer oanmäld. Allt som gör packningen lättare är väl bra?
Läs mer om att göra ren menskoppen utomhus och på resan här »

3. Hälsa: Pappers- och plastskydd gynnar inte den egna kroppens miljö och det kan bli extra svettigt på sommaren. Men med menskopp har du ett säkert skydd samtidigt som även slidan får vädra sommarluft.

Räkna med 2–3 perioders inlärning
Vi brukar säga att det kan ta en lite tid att komma in i allt det nya –isättande, placering, uttagande – men att livet efter det blir så mycket enklare. För vissa funkar allt bra direkt på en gång, men i allmänhet får vi räkna att det tar 2–3 perioder innan allt sitter 100-procentigt.
Läs bruksanvisningen för menskopp här »

Vanliga frågor och svar
Vi har samlat information under flikarna i huvudmenyn, men börja gärna läsa här:
menskoppen.se/faq

Läs mer

Läs vad folk som redan använder menskopp skriver själva »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.