Dags att börja tänka på Första Sommaren Med Menskopp

Sommar med menskopp, menskoppen.se

Om bara en eller två månader väntar lediga dagar vid sjön, poolkanten eller vid havet.
Då är det skolavslutningar, sköna sommarkläder och solkyssta fina sommarfötter. 

Men om du verkligen ska kunna njuta av utelivet i sommar, kan det vara bra att redan nu börja träna på att använda menskoppen. Du får räkna med att det tar omkring två, tre mensperioder innan menskoppen funkar precis som den ska.
Hög tid, alltså, att börja redan nu!

Låt inte mensen hindra dig i sommar!
Med menskoppen kan du slappa av och njuta av sol och bad utan att behöva oroa dig för läckage. Det är på sommaren som menskoppen är som bäst. Då inser du hur mycket tid du egentligen ägnat åt att planera sin tillvaro efter mens, att vara förberedd på alla möjliga situationer när du inte vill ha mens.

1. Bad: Eftersom menskoppen sitter precis innanför slidöppningen, så förhindrar den inte bara mensblodet från att komma ut, utan också badvattnet från att komma in i kroppen. Inga obehagskänslor av vatten som kommer in i kroppen och inga blöta tampongsnören, alltså.

2. Enkelt: Inga lådor, plastförpackningar eller små engångsbindor – du har ett skydd som finns till hands oavsett hur mycket du blöder eller om mensen kommer oanmäld.

3. Hälsa: Pappers- och plastskydd gynnar inte den egna kroppens miljö. Det blir för torrt, varmt och tätt, särskilt på sommaren – med menskopp har du skydd samtidigt som slidan får vädra sommarluft.

Vi ses på sommarens bad, festivaler och roliga fester!

14 tankar om “Dags att börja tänka på Första Sommaren Med Menskopp

 1. Angelica says:

  Hej!

  När man är utomlands så bör man ju inte dricka av kranvattnet. Men kan man rengöra menskoppen med kranvattnet?

  • Annelie says:

   Hej!
   Du kan rengöra koppen i vatten som du kan tänka dig att bada i, det är grundregeln.
   Om du är osäker på kvaliteten, så kan du använda en del av rengöringstablett som vi säljer i shopen. Då kan du hälla upp vatten i ett glas eller en skål på handfatet och låta koppen rengöras där i. Läs mer i instruktionerna som följer med på förpackningen. Du anpassar storleken på den bit av tabletten efter hur mycket vatten du behöver. Ett paket med tabletter räcker länge om du delar upp tabletterna och använder mindre mängder vatten.
   Hälsningar
   Annelie

 2. Emelie says:

  Hej, för att konfirmera att det fungerar att sova med menskoppen så vill jag meddela att jag sover utan trosor varje kväll vid varje mensperiod! 100 %ig tät för mig!

 3. Frida says:

  Hej! Hur känns det att ha koppen i slidan? Som när man har en tampong? Jag avskyr bindor och tycker inte om känslan av att ha nåt ”upptryckt” som man ju känner när man använder tampong. Är koppen mer diskret än tampongen i hur den känns att använda? – Frida

  • Annelie says:

   Hej!
   Det är jättesvårt att beskriva hur mensskydd känns, eftersom det är väldigt individuellt.
   Menskoppen sitter inte på samma plats som tamponger och har inte samma egenskaper som tamponger (främst att tamponger suger upp blod men att menskoppen samlar upp blodet när det är på väg ut ur kroppen), så det är mycket som skiljer de två åt.
   Hälsningar
   Annelie

 4. Sara says:

  Och om jag badar, finns det ingen risk att den var ut då, eller att blodet far ut utan att man vet om det?

  • Annelie says:

   Hej!
   När menskoppen sitter som den ska, så flyttar den inte på sig och den sluter tätt. Då läcker den inte heller ut blod, varken i vatten eller annars.
   Hälsningar
   Annelie

 5. Sara says:

  Är den 100% ig? Kan jag sova med den och veta att det inte far blod på lakanen? Vad händer om man väntar för länge? Hur tar jag ut den? Blir man inte jätteblodig om handen då? Hur vet man att den sitter rätt?

  • Annelie says:

   Hej!
   Ingen kan utlova ett 100-procentigt mensskydd, eftersom alla kroppar är olika och det finns omständigheter när det kan gå fel, precis som med andra skydd.
   Om du börjar använda menskopp så tar det några mensperioder innan du helt kommit in i det, brukar de flesta säga.
   Om man inte tar ut koppen (i början var fjärde timma), så finns risken att den blir överfull och läcker, att den åker inåt lite och kan vara svårare att nå.
   Efter ett tag med menskoppen känner man sig trygg med den, och då kan man börja prova att sova med den inne.
   Hälsningar
   Annelie

  • Annelie says:

   Hej!
   Ja, eftersom koppen sitter inne i slidan så kan du kissa och bajsa utan att ta ut koppen.
   Men ibland om man tar i mycket om man bajsar, så nästan krystar man med magen och då kan den flytta sig lite. Då får man ta ut den och sätta in den igen, för det känns när den kommit ur sitt läge.
   Hälsningar
   Annelie

 6. Tess says:

  Hej! Jag måste bara kolla så att jag har fattat dehär rätt. Kan man ha menskoppen inne i upp till tolv timmar, och då under tiden kanske bada flera gånger utan att behöva tömma den direkt innan och direkt efter man har badat?
  MVH/ Tess

  • Annelie says:

   Hej!
   De flesta tillverkare skriver att menskoppen till en början ska tas ur var fjärde timma. Det är för att du som nybörjare ska bli säker på användandet, lära dig hur din kropp fungerar med menskoppen, hur mycket du blöder etc.
   Några tillverkare skriver att man kan ha i menskoppen i åtta timmar, och några andra längre tid.
   ’Men det är inget man ska göra om man inte använt menskoppen ett tag!
   I början är det vanligt att man sätter in koppen för långt, och om det då går längre tid innan du tar ut den, så kan den glida inåt om den inte sitter fast ordentligt. Det tar vanligen 2-3 mensperioder innan man hittat helt rätt och kanske börjar sova med koppen, om man vill det.
   Många låter dock koppen sitta inne längre när de känner sig säkra på hur man gör. Det är nog ganska vanligt att man har inne koppen tills på kvällen, då man tömmer och gör ren den, och sedan på morgonen när man gör det igen.
   Men återigen; Man bör ge sig själv tid att komma in i allt det nya, så att man vet att allt funkar och att man har en menskopp som passar ens blödningar.
   Hälsningar
   Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.