P-ring och menskopp

Nyligen hade jag kontakt på Twitter med en användare av både menskopp och p-ring. Hon använde dem parallellt vissa dagar, och hade bara positiva erfarenheter av det.

Det finns olika uppgifter om samtidigt användande av kopp och ring: Det verkar inte vara några problem att växelvis använda menskopp och p-ring: Under de dagar du har mens så använder du koppen, och under de dagar som du är mensfri så använder du p-ring.

Problemet är alltså de dagar som man blöder utöver de sju dagar, som vissa räknar som dagar när det är svårt att bli gravid.
När man mixtrar med preventivmedel så bör man vara medveten om att man kan riskera sitt skydd mot graviditet.

Fråga dem som vet säkert!
Jag är dock ingen medicinskt utbildad person, utan råder dig som använder menskopp och/eller p-ring eller försöker ta reda på mer om det, att rådfråga din barnmorska, läkare eller gynekolog. Ta gärna med dig menskoppen vid besök, eftersom det finns en risk att de inte sedan tidigare känner till menskoppen.

Dela med dig
Har du liknande eller andra erfarenheter av menskopp och p-ring – dela gärna med dig i kommentarfältet här nedan! Man kan alltid vara anonym på våra sidor, det är bara vi på Svenska Menskoppen som ser din e-postadress och den behåller vi för oss själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.