Olika tillverkare uppger olika livslängd för sina menskoppar. Eftersom det finns ett 100-tal olika märken i världen, så blir det varierande uppgifter.

De olika kopparna som tillverkas runtom i världen är vanligen gjorda av silikon, plast eller gummi i olika blandningar. De flesta anger mellan 3 och 10 års livslängd på sina menskoppar, så det är rimligt att tro att din menskopp kommer att kunna användas så länge. Vissa kommer säkert att kunna användas ännu längre.

För längsta möjliga livslängd på din menskopp:

  1. Håll koppen ren och fräsch: Tvätta koppen med vatten och ev tvål samt koka den regelbundet i mycket vatten och i cirka 4 minuter. Du kan också använda steriliseringstabletter som är godkända för nappflaskor, som t ex Miltons tabletter, som vi säljer i vår shop.
  2. Förvara menskoppen på en torr och luftig plats, t ex i en luftig förvaringspåse öppet i ett rum eller som den är, utan påse, i badrumsskåpet. Undvik att förvara koppen i täta plastpåsar!

”Växa ur” koppen
Om du använt koppen länge och den börjar läcka, undersök om det finns några sprickor eller andra skador på den.
Om den inte är skadad, så kan det vara så att du behöver byta till en större/längre storlek.
Berätta gärna här i kommentarerna hur du förvarar din menskopp, om du kokar den regelbundet etc!

En tanke om “Hur länge kan jag ha samma menskopp?

  1. Maria Pettersson says:

    Jag förvarar min menskopp i en tygpåse i badrumsskåpet. Jag tvättar den med vatten varje gång jag tömmer den och kör den i micron efter varje period.
    Har fungerat klockrent hittills.
    Haft den i två år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *