Olika tillverkare uppger olika livslängd för sina menskoppar. Eftersom det finns ett 50-tal olika märken i världen, så blir det varierande uppgifter.
De olika kopparna som tillverkas runtom i världen är vanligen gjorda av silikon, plast eller gummi i olika blandningar. De flesta anger mellan 3 och 10 års livslängd på sina menskoppar, så det är rimligt att tro att din menskopp kommer att kunna användas så länge. Vissa kommer säkert att kunna användas ännu längre.

Följande råd gäller för de menskoppar som vi säljer här på menskoppen.se. De är samtliga tillverkade av silikon.

För längsta möjliga livslängd på din silikon-menskopp:

  1. Håll koppen ren och fräsch: Tvätta koppen med vatten och ev tvål samt koka den regelbundet i mycket vatten och i cirka 4 minuter. Du kan också använda steriliseringstabletter som är godkända för nappflaskor, som t ex Miltons tabletter, som vi säljer i vår shop.
  2. Förvara menskoppen på en mörk och luftig plats, t ex i en luftig förvaringspåse öppet i ett rum eller som den är, utan påse, i badrumsskåpet. Undvik att förvara koppen i direkt solljus och att förvara den i täta plastpåsar.
  3. Om du använder glidmedel, välj ett vattenbaserat glidmedel. Undvik oljebaserat glidmedel, eftersom det kan ha en negativ påverkan på materialet.

“Växa ur” koppen
Om du använt koppen länge och den börjar läcka, undersök om det finns några sprickor eller andra skador på den.
Om den inte är skadad, så kan det vara så att du behöver byta till en större storlek.
Berätta gärna här i kommentarerna hur du förvarar din menskopp, om du kokar den regelbundet etc!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *