Nästa tabu?

Är bajs sista tabu efter mens? Om mensmage
Är ämnena mens och menskoppar inte längre tabu i Sverige?
Jag börjar faktiskt tro att det är så, att alla vi som kämpat i ett drygt decennium för att rött mensblod ska få synas och ta plats (eftersom halva befolkningen har mens!) har gjort skillnad. Bra jobbat alla!

Men nu när menskoppar faktiskt är något som de allra flesta – åtminstone yngre svenskar – känner till och många testar för första gången, så inser jag att det hänt mycket sedan 2008 när jag startade min verksamhet kring menskopp. Jag bjöd då in till ett gratismöte med information om menskoppar. Ingen kom! Jag ler idag när jag tänker tillbaka på det här, för jag är säker på att åtminstone några skulle komma om jag arrangerade ett sånt informationsmöte idag … Sedan dess har jag ombetts att hålla en rad föredrag om menskoppar för skolklasser, skolsköterskor och gynekologstudenter m.fl. Menskoppar har med tiden blivit etablerade i vårt land och mensen har offentligt få ta allt större plats som en naturlig del av livet – som det ska vara.

När vi inte får svar på våra frågor
Ett av de mest besökta och kommenterade inlägg på vår blogg är texten om mensmage, alltså att tarmrörelser och avföring under mens förändras för många. Vissa blir lösa i magen och har diarré, medan andra blir förstoppade. Det märks att mensmage är något som inte ofta diskuteras bland vänner eller kanske till och med inte ens när vi besöker barnmorska/ungdomsmottagning. Bland kommentarerna skriver många och vittnar om dessa besvär, och berättar att de hittat till inlägget genom att googla om bajs.

Är bajs nästa tabu som ska brytas?
Då är det dags att börja prata om det!
Kommentera du också »

Photo by Mitchell Orr on Unsplash

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.