Menskoppen <3 internet

Fick en fråga från en student som hade på känn att internet och då särskilt sociala medier är viktiga för menskoppen.
Och JA, så är det ju!
Att du och jag idag kan både läsa och skriva själva på internet, berätta fritt vad vi tycker är bra och mindre bra var inte självklart för 20 år sedan.

Då – jag var 24 och pluggade – läste vi tidningar, kollade på MTV eller ZTV (om vi hade kabel-tv) och TV4 hade just startat – vi hade TVÅ vanliga svenska tv-kanaler!
Vi hade inte mobiltelefoner! Vi hade inte datorer! Vi hade inte internet!
Förstå misären! 🙂

”Och nu blir det reklamfilm”
Skämt åsido, det vi visste läste vi om i tidningar och såg i tv-program och hörde av andra, så klart.
Reklamfilm på bio var fortfarande spännande, och där såg vi ibland reklam för tamponger (stoppades ner i vattenfyllda glasburkar, sög upp, burken vändes upp och ner och det läckte inte).
Våra mammor använde tamponger och bindor, även våra kompisars mammor och syrror – så det gjorde ju vi också. Ingen sa ju nåt annat.

Informationen sprids ”av sig själv”
Men idag så skriver du och jag om menskoppar i bloggar och på Facebokk – om att de finns, hur bra de är, vad som kan vara trixigt, dråpliga incidenter som drabbat oss (japp, jag satte in menskoppen upp och ner första gången) – och vem som helst kan läsa och delta i samtalet.
Som vanligt lyssnar vi gärna på dem vi har omkring oss, både de där hemma, kompisar och vad våra nätvänner tycker om saker och ting.
Varje dag upptäcker nya människor att menskoppen finns – efter nästan 100 år.
Läs mer om menskoppens historia här »

Alla kan påverka
I och med internets framväxt så har vi tagit kontrollen över bollen; det är inte längre den som har mest pengar som kan bestämma vad folk ska prata om –  vi kan själva vara med och påverka utvecklingen. Och produkter som har dålig funktion eller företag som missköter sig (etiskt, miljömässigt etc) kanske i längden inte överlever om du och jag nu kan berätta sanningen om dem?

Som vanligt, både på internet och i verkligheten, måste du själv ta ställning till vad du tycker i frågor och handla därefter. Kanske t o m nu i högre grad, eftersom det finns en större mängd information att ta till sig innan en fattar ett beslut.

Hoppas att du gillar möjligheten att påverka lika mycket som jag!

Annelie
menskoppen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.