Menskopp och andra smarta mensskydd i Sveriges Radios ”Plånboken”

Menskoppar i Sveriges Radios program Plånboken idag

Härligt att höra menskoppar och andra återanvändningsbara mensskydd avhandlas i Sveriges Radios konsumentradioprogram ”Plånboken”.

Eftersom ”Plånboken” är ett radioprogram om privatekonomi, så tog de sig an mensskydds-ämnet ur ett ekonomiskt perspektiv. För oss som sedan länge är menskoppsanvändare så känns det extra bra att få bekräftelse om att vi har valt ett riktigt smart mensskydd: Varför lägga tiotusentals kronor på olika mensskydd när du kan ersätta dessa med menskopp, liksom?

I programmet togs de flesta mensskydd upp, även ur miljöperspektivet, även om det var mer kortfattad information.

Det billigaste mensskyddet borde vara det som kallas ”free bleeding”, något som också togs upp i programmet. Om du googlar det så kommer du hitta mycket inspiration. Enkelt förklarat så handlar det om att lära känna innan att mensen är på väg att lämna kroppen och att då låta den passera ut. De som är skickliga på detta kan då kontrollera att släppa ut mensen exempelvis på toaletten.

För någon som aldrig använt menskopp kan detta med friblödning låta skrämmande, men många av oss som har testat menskopp har nog på känn att detta borde vara görligt, om det fanns möjlighet att testa sig fram i lugn och ro.

Har du provat fri blödning?
Dela gärna med dig i kommentarerna!

Länk till radioprogrammet på SR:s webbplats »


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.