”Menskopp – det är det vidrigaste jag hört”

"Menskoppen är vidrig"Trots att jag arbetat med menskoppar sedan 2008 och har hört det mesta om menskoppar; Skämt, frågor, skratt, skrik – allt, så blir jag fortfarande så trött och ledsen när jag ser tweets om hur äckligt det måste vara med menskopp.

Mest för att de inte har en aning om vad de pratar om.
De har sett eller hört någon som pratat eller skrivit om menskoppar och instinkten är direkt: Ouäää!

Vad ger dig dina referensramar?
Vad de inte tänker på är 1) andra kanske har kommit på nåt som är bra och att 2) kanske deras egna tankar och referensramar påverkats helt och hållet av vad de och deras kompisar/mamma/mormor/systrar etc sett i reklam i decennier och att stora mensskyddsföretag skapat den reklamen.
Det är så inskränkt.
Men – och detta är stor skillnad – om någon tar reda på mycket information om vad menskopp är och sedan fattat beslut om att det inte är något för dem, så respekterar jag det. Alla kan inte älska menskoppar, så klart.
Tyvärr så är övertygelsen att mens/blod/kroppen är något smutsigt/sjukt som måste botas varje månad och gömmas för omvärlden. Det är kanske den här insikten som gör mig så trött. Att det är så långt kvar till att en reell förändring kan ske.

Men jag är inte trött så länge. Jag kommer igen 🙂

Prata gärna med mig på Twitter
twitter.com/menskoppen

4 tankar om “”Menskopp – det är det vidrigaste jag hört”

 1. Eva Malm says:

  Jag hade ingen aning om att det ens existerade något som heter Menskopp tills för några månader sen, men nu när jag äntligen fått röven ur och köpt en är jag nästan förbannad.

  Förbannad över att jag inte vetat detta! Jag har haft mens i över 30 år och hållit på och strulat med bindor, tamponger och skit och mög hela denna tiden när jag istället hade kunnat haft en superenkel menskopp.

  Men nu vet jag och nu är det min mission att berätta för ALLA andra kvinnor att detta finns och är ett superbra alternativ.
  Vänligt mot miljö, kropp och plånbok, det kan ju omöjligt bli bättre!

  /Eva

  • Annelie says:

   Hej! Ja, visst blir en ARG?!
   Men nu ändrar vi på det 🙂
   PS Har twittrat del av din kommentar. Ler fortfarande. Tack för underbar kommentar!
   Hälsningar
   Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.