Leverans
Utebliven leverans
Försändelsen
Fraktkostnad
Betalsätt (kort, faktura, konto, direktbetalning t bank)
Ångra ett köp
Retur vid kortbetalning
Retur vid fakturabetalning
Reklamation

Leverans

Please note: We only deliver within Sweden.
Vi levererar endast till adresser i Sverige.

Leverans inom Sverige: Beställ före kl 22 helgfri måndag–torsdag – vi skickar nästa dag. Läggs ordern efter kl 22 på torsdag samt under fredag, lördag och söndag, så skickas den påföljande helgfria tisdag. 
När vi postar försändelserna så övergår brevet i Postnords ägo. Då kan vi inte längre ansvara för brevet. Eftersom vi skickar med vanlig post, så delas det vanligen ut påföljande helgfria vardag. Men på vissa kontor så har vi sett att både frakt, sortering och utdelning tar längre tid, inte minst under semestertider och storhelger. Varje gång Postnord inte levererar i enlighet med vad de utlovat, så gör vi en anmälan om det. Läs mer under ”Utebliven leverans”.

Utebliven leverans

Om du inte fått din försändelse efter fem helgfria arbetsdagar – kontakta oss så gör vi en förlustanmälan – order@menskoppen.se
Kom ihåg att ange ditt ordernummer och leveransadress, så kan vi hantera ärendet snabbare.

Försändelsen

Vi skickar din order som ett brev med Postnord, som vanligen delas ut direkt till brevlådan. Om din brevlåda eller ditt postfack är för litet, så får du en avi för att hämta ut brevet från ett av Postnords utlämningsställen. Ett brev med 1–2 menskoppar har ungefärligt mått 28,5 cm (bredd) x 12,5 cm (höjd) x 3 cm (tjocklek). Ytmåttet är något större än ett halvt A4-papper. Om du köper flera varor, exempelvis flera rengöringsprodukter och tröjor, så kommer vi att skicka i ett större kuvert, men fortfarande som ett vanligt brev.
Avsändaren – Svenska Menskoppen AB – står tydligt på brevet. Det är för att Postnord ska kunna skicka tillbaka brevet om det inte går att dela ut brevet. Om du vill att vi ska skicka din försändelse utan företagsnamn och istället skicka från oss som privatperson, maila monica@menskoppen.se och berätta det efter du gjort ditt köp.

Fraktkostnad

Vi har samma frakt på 10 kronor – du betalar lika mycket oavsett hur många varor som du beställer från oss. Vi skickar bara till mottagare i Sverige.

Klarnas egna betalsätt

Betalsätt

Betalning sker via vår samarbetspartner Klarna till folkbokförda personer i Sverige. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande erbjuds genom Klarna Checkout är kortbetalning, faktura, kontokredit och direktbetalning. Om du har en fråga om din betalning kontakta Klarna via mejl info@klarna.se eller telefon på nummer 08-120 120 10. Du kan också gå direkt till Klarnas hemsida och få information om ditt köp. Logga in med ditt person- eller organisationsnummer samt fakturans OCR-nummer. Där kan du också flytta fram förfallodatumet 10 dagar om du inte kan betala din faktura inom utsatt tid.
Läs mer om de olika betalsätten nedan:

Kortbetalning
Kortbetalning kan ske med Visa, MasterCard eller annat betalningskort som anges som alternativ vid betalningstillfället. Kortnummer, kortets giltighetstid, CVC-kod samt för vissa kort även 3D Secure-koden ska anges. Menskoppen.se tar inte del av några kortuppgifter och alla transaktioner sker med säker teknologi (SSL). Kostnad för kortbetalning: 0 kr.

Fakturabetalning
Fakturabetalning med 14 dagars betalningsvillkor. Fakturan aktiveras vid leverans och skickas separat per e-post. Om du inte fått någon faktura per e-post, vänligen kontakta oss och kontrollera de e-postuppgifter du angett. En kreditupplysning görs men denna kontroll registreras inte i något register och är därför inte synlig för andra kreditgivare. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med 50 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Kostnad för fakturabetalning: 0 kr.

Delbetalning
Du kan även dela upp din betalning genom att välja betalningsalternativet Klarna konto i kassan. Det finns flera alternativ att välja på och du väljer själv det mest passande genom att klicka i önskad typ av delbetalning. Ingen uppläggningsavgift tillkommer i webshoppen. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela den kvarvarande skulden. Alla köp du gör via Klarnas tjänst Klarna konto sammanställs på en månatlig kontofaktura. Betala lägst 50 kr/månad eller 1/24 av totalbeloppet. En uppläggningsavgift på 29 kr tillkommer. Årsränta f.n. 19,9%. Kontroll av kreditvärdighet görs och krävs för godkännande.

Direktbetalning
Är du Internetkund hos SEB, Handelsbanken, Swedbank eller Nordea kan vi erbjuda direktbetalning. Väljer du detta alternativet slussas du över till din bank och genomför köpet därifrån. När betalning är gjord kommer du tillbaka till menskoppen.se och får bekräftelse att betalning är utförd. Kostnad för direktbetalning: 0 kr.

Klarna logotyp

Länk till Klarna
Om du vill läsa fullständiga villkor, så finns dessa på Klarnas webb »


Ångra ett köp

Viktigt: Oöppnade förpackningar kan bytas.
Öppna inte förpackningen om du vill byta!
Frågor? Maila monica@menskoppen.se
Enligt lagen (Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59)) har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du tagit emot varorna.
OBS: Ångerrätten gäller bara oöppnade förpackningar, eftersom menskoppen är ett intravaginalt mensskydd, alltså det bärs inne i slidan. Oöppnade förpackningar kan ångras. Viktigt är alltså att du inte öppnar förpackningen innan du vet om du vill skicka tillbaka den!
Enligt lag betalar du själv returfrakten till oss om du ångrar ditt köp men du får tillbaka hela beloppet som du betalt till oss inklusive frakten som du betalade när du köpte varan/varorna. Vi väntar med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först.
Kontakta oss alltid innan du vill ångra ditt köp, så hjälper vi dig! Maila då monica@menskoppen.se

Retur vid kortbetalning

Eftersom menskoppen är ett intravaginalt mensskydd, finns det ingen retur på menskoppar vars förpackning är bruten.
Om förpackningen är obruten kan varan bytas eller returneras.
Kontakta oss via monica@menskoppen.se innan du skickar tillbaka koppen till oss.
Hela returfrakten bekostas av kunden och hela varubeloppet återbetalas till kundens kort.

Retur vid fakturabetalning

Eftersom menskoppen är ett intravaginalt mensskydd, finns det ingen retur på menskoppar vars förpackning är bruten.
Om förpackningen är obruten kan varan bytas eller returneras.
Kontakta oss via monica@menskoppen.se innan du skickar tillbaka koppen till oss.
Fakturabetalning är dyrare eftersom den innebär manuell hantering. Eftersom vi dessutom samarbetar med Klarna, så har vi – förutom portokostnaden (som kunden betalar) – även tillkommande kostnader för fakturabetalning, som vid en retur också betalas av kunden. Dessa kostnader är fakturaavgiften (25 kr) och Klarnas avgift (ca 30-60 kr beroende på det ursprungliga inköpsbeloppet), plus din fraktkostnad (alltid 10 kronor, oavsett hur många varor som du beställt).

Reklamation

Om du får fel vara eller fel antal måste du meddela oss inom 10 dagar.
Varor som levererats fel eller som har något fel måste du returnera omedelbart tillsammans med eventuellt kvitto eller följesedel.
Vid en eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut. Om du misstänker att din kopp från menskoppen.se har fabrikationsfel, kontakta direkt monica@menskoppen.se så hjälper vi dig.

Allt innehåll på denna webbplats och i våra enkäter är skapat av oss och skyddas av upphovsrättslagen. Texter får inte kopieras och återges helt eller delvis.
Vi reserverar oss för fel i text och/eller bild.

Bollnäs 2021-07-13
Svenska Menskoppen AB, org nr 556778-3203
Tel: 0278-168 04
E-post: support@menskoppen.se