Klippa eller inte – det är frågan

I vår Facebook-grupp har jag fått många olika svar på huruvida en ska klippa av piggen under koppen eller inte.
Om du inte redan är med i gruppen, så hittar du den här: www.facebook.com/menskopp

Det kan vara bra för dig som är nybörjare och dig som ännu inte fått menskoppen att funka 100-procentigt att ta sig en funderare på detta. För piggen på koppen har stor betydelse för placeringen av koppen – och placeringen av en menskopp är A och O när det gäller användande. Huruvida en klipper eller inte, beror nämligen på om menskoppen kan nås ändå eller inte.

Det spelar ingen roll hur bra din kopp är, om den inte sitter på rätt ställe och samlar upp blödningen. Så hela diskussionen om vad som är ”rätt” placering är relevant för en menskoppsanvändare.

Men vad är då ”rätt” placering?
Tyvärr är svaret lika olika som det finns människor. Det är upp till din kropp vad som är rätt. Det enda vi  på förhand kan veta är att om menskoppen läcker, så sitter den inte rätt. Oftast beror det på att den inte suttit rätt från början – och det kan i sig ha att göra med att piggen sitter kvar på din kopp och att din kropp inte är gjord för kopp med pigg.

Hur vet jag då ifall jag är en som ska ha piggen kvar?
Om menskoppen mer eller mindre åker in av sig själv, sitter bra längre in i slidan och inte läcker – då är det högst troligt att du ska ha menskoppen så här långt inne.

Vi har skrivit mer om menskoppens placering här: menskoppen.se/jamen-exakt-var-ska-den-sitta
Men kom nu ihåg att alla inte ska klippa av piggen: Du måste klura ut först om du ska det eller inte. Ge kroppen lite tid när det gäller det här för det kommer att löna sig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.