Jag pratar menskoppar i P3

Jag blir otroligt glad när någon hör av sig om menskoppen – även om alla kanske inte är enbart positiva.
Kontakten med frågare, tyckare, kunder och andra tyckare lär mig mycket om vad ni tycker om menskoppar, men även mer om er vardag och saker som är viktiga för er.

Ibland blir jag extra glad. När någon från en tidning eller radio hör av sig är en sådan gång. Då vet jag att det suttit någon klok människa och läst om menskoppar och insett att det är en bra grej och dessutom inser att de har möjlighet att upplysa andra om det – med en ännu större spridning än om de berättat det för andra en och en i taget.

Att du som använder menskopp pratar om det, om din mens och kropp är ju ett steg närmare att andra vågar göra det och att vi på sikt kan prata mer öppet om kroppen – även om sådant som inte anses ”fint” (vad det nu är). Men kan någon som delar material med andra prata om de här sakerna så är det underbart. Då händer många store grejer på en gång!

Frågor om menskoppar
Så hörde då Julia Blomberg från Ligga med P3 (sex- och relationsprogram som går både på radio på vardagskvällar och via nätet under hela veckan) av sig och frågade en massa saker om menskoppar – varför inte så många säljer dem, hur det funkar o s v.

Lyssna själv och rösta
Och nu kan du höra några av hennes frågor och mina svar – och dessutom rösta på om du kan tänka dig att använda menskopp:

sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3940&artikel=4904426

Och du – har du kommentarer till programmet – lämna dem gärna här! 

2 tankar om “Jag pratar menskoppar i P3

 1. malin says:

  Hej! Sitter o lyssnar på P3 och undra om menskopp kan vara fel för mig. Får nämligen urinvägsinfektion jätte lätt av tampong o funderar på koppen.
  Mvh Malin

  • Annelie says:

   Hej – och kul att du lyssnat på programmet och är intresserad!
   Menskoppar är gjorda av TPE eller silikon, som inte har någon bra grogrund för bakterier (jmf m exvis tamponger). Menskoppen suger heller inte upp ditt sekret, vilket på sikt skapar en bättre naturlig balans i slidan. Med tiden kommer slemhinnorna att producera sekret på ett normalt sätt, i motsats till när du använder tampong och slemhinnorna kan komma i obalans och bli torrare, om du är extra känslig för det.
   Men om du är osäker på vilka effekter som menskoppen skulle ha för dig, så skulle jag råda dig att först fråga din gynekolog eller barnmorska, som både ser dina individuella förutsättningar och kan ta ställning till menskoppens möjliga förbättring/försämring för just dig.
   Hnälsingar
   Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.