6 tankar och insikter efter byte till menskopp

Menskopp vikning

Intressanta är de tankar och reflektioner som kommer efter den första tiden med menskopp. Saker som folk berättar och mailar om efter att ha bytt till menskopp:

1. Mensen känns mindre komplicerad

Det här är nog det som är svårast att tro på innan du provar en kopp som funkar bra. Innan känns menskoppar meckiga, komplicerade och omöjliga att få in.
Många använder flera olika skydd under mensen – bindor, tamponger, tunna bindor, trosskydd etc. Det är ibland svårt att uppskatta vilket skydd som passar och då är menskoppen enklare.

2. Jag blöder mindre än jag trodde

Många beskriver att de faktiskt blöder mindre än de trodde innan. Det är svårt att veta vad det här beror på, men det är viktigt att tänka på när du väljer menskopp. En stor kopp kan få svårt att rymmas, om du använder skydd för normal eller sparsam mens.

3. Mens luktar inte illa

Det är oftast inte mensblodet som luktar illa under mensen. Det är kroppen och kanske engångsskyddet som luktar. När du tömmer din menskopp när du sitter på toa, så kan du spola bort blodet direkt. När du kan undvika att täppa till slidan med bindor, så blir du också mindre svettig och varm och bakterier trivs sämre i en sådan miljö. Att vi ska vara rädda för att lukta illa är förresten ett gammalt knep som mensskydds-reklam ofta använt sig av. Läs mer om det här: www.mum.org/Odor.htm

4. Varför har jag inte hört talas om menskoppar förrän nu?

Det känns lite snopet att ha upptäckt menskoppen i 35-årsåldern. Tänk om jag hade vetat om att de fanns innan dess, så mycket enklare livet hade blivit då!
Menskoppar har funnits i över 100 år, men först med framväxten av sociala medier kunde kännedomen om dem spridas av nöjda användare. Jag har skrivit mer om det här »

5. Ingen mer svamp!

Eftersom slidan inte blir uttorkad som med tamponger, så kan den naturliga balansen återställas. Med slidans eget naturligt inbyggda försvar försvinner med tiden ofta de tidigare återkommande svampinfektionerna.

6. Det finns inte bara en menskopp

En del som provat en menskopp utan att det funkat bra avfärdar alla menskoppar och tror att det inte är något för dem. Men det finns omkring 100 olika märken, så jag törs säga att det finns olika menskoppar för de flesta olika kroppar – kopparna är olika långa, vida, hårda, mjuka och rymmer olika mycket etc.

Läs vad folk själva skriver

Gå till sidan där folk själva skriver om livet med menskopp »

Annelie är glad över mail från folk som provat menskopp för första gången

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.