Fastnat i svampkarusellen?

Har du också sett reklamen på teve för botemedel mot svamp – allehanda krämer, kapslar, suppositorier och tabletter? Det finns förstås en mer långsiktig lösning som gör att du kan hoppa av svampkarusellen för alltid.

Ett vanligt problem
De allra flesta som hör av sig till oss har problem med tamponger. Eller, tydligare uttryckt, de har problem med effekterna av att de använder tamponger.
Gemensamt för de som hör av sig är att de upplever torrhet, sveda, smärta och obehag när de använder tamponger. En del skriver att de t o m får så ont att de helt övergått till att använda bindor och trosskydd.

Behandla orsaken, inte symptomen
Jag vill förstås inte smutskasta de företag som tjänar pengar på våra svampproblem. Även jag har köpt krämer och suppar för att kunna självbehandla. Men jag vet också att lösningen inte är beständig. Problemen kommer tillbaka för att jag bara behandlar symptomen istället för att ta mig an sjukdomen, om jag nu får kalla den det.
För i grunden är ju problemet att själva kontinuerligt skapar obalans: På dagarna använder vi tamponger och tar ut ofta för att undvika läckage. Till slut så gör det ont och svider till och med när vi tar ut tampongen eftersom den suger upp allt i dess väg. Sedan för vi in ytterligare en tampong, även om det är snustorrt. För säkerhets skull även trosskydd för att inte det ska synas om det läcker.
På natten kan vi möjligen använda binda (förlåt, två bindor, eftersom en aldrig verkar räcka och det alltid läcker någonstans), och vaknar upp svettig, duschar, tvättar rent med tvål och sätter in en ny tampong.

Ser du hur tokigt det är?
Vi torkar ut, täpper till och tvättar, torkar etc tills det knappt finns något sekret kvar.
Det var från början min torrhet i slemhinnorna som fick mig att söka efter alternativ. Jag tog ett otal svampinfektionskurer, smörjde tamponger med yoghurt och förde in och gjorde så gott jag kunde.
Så hittade jag menskoppen! Efter initial äckelattack över själva ordet (japp, även jag hade en sådan) så vågade jag köpa och prova. Samtidigt slutade jag med intimtvätt i slidan och övergick till att bara tvätta yttre delarna (en vanesak).
Det tog mig knappt sex månader att återställa balansen i slidan. Sedan dess har jag inte haft svamp en enda gång och har en sund produktion av sekret igen. Det är livskvalitet.

Hoppas du också vill hoppa av karusellen!

Synpunkter? Kommentera gärna här nedanför eller maila oss på support@menskoppen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.