Det ska inte vara några problem att växelvis använda menskopp och p-ring: Under de dagar du har mens så använder du koppen, och under de dagar som du är mensfri så använder du p-ring.

Det finns dock olika uppgifter om det går att användande kopp och ring samtidigt. Vissa menskopps-tillverkare avråder helt från samtidig användning, medan andra inte skriver om p-ring överhuvudtaget.

Problemet är alltså de dagar som du blöder utöver de sju dagar, som vissa räknar som dagar när det är svårt att bli gravid.
OBS: När du mixtrar med preventivmedel så bör du vara medveten om att du kan riskera ditt skydd mot graviditet.

Som alltid bör du rådfråga din läkare, gynekolog eller barnmorska om du undrar över något. Informationen på denna sida kan inte ersätta deras kunskaper i kombination med dina personliga förutsättningar. Ta gärna med menskoppen vid ditt besök, eftersom de kanske inte känner till menskoppen.

Vad säger folk?
På nätet finns det flera användare som uppger att de använder de båda samtidigt, men om du inte vill bli gravid bör du tänka över innan du använder de två tillsammans, eftersom det inte är säkert att p-ringen fungerar som den ska tillsammans med menskopp.

Om du använder båda samtidigt, kom ihåg att sätta in ringen först och sedan koppen – och att se till att lätta på ”vakuumet” innan du tar ut koppen, så att inte ringen följer med ut.

Röster från användare

På vår Facebook-sida (http://www.facebook.com/menskoppen) ställde vi frågan:
Finns här någon som använder p-ring och menskopp omväxlande eller samtidigt?
Så här svarade folk:

Jag gör det!
Är inga problem alls.. Dock har jag aldrig haft dem samtidigt då p-ringen ger mig 3 dagars mens under den veckan jag inte har ringen i.. Men har vänner som använder de samtidigt.. De tycker inte det är problem, men säger att man får va försiktig när man tar ut koppen så inte ringen följer med..

Jag använder båda, omväxlande, och det funkar hur bra som helst! man tar ju ut p-ringen fjärde veckan, och då jag inte blöder tills jag ska sätta in nästa p-ring (efter en vecka), så behöver jag ju inte ha dem i samtidigt:) men jag tror att det skulle funka att ha bägge, även om det kanske inte är det bekvämaste!;)

Jag har dom samtidigt. Har inge problem alls, känns inge.

Jag gör det och det funkar jättebra!
Det blir aldrig så att du har inne båda samtidigt eftersom det är när du tar ut p-ringen som du får mens och den har alltid slutat innan p-ringen ska in igen. Inga problem alls!

Nja, jag får ha båda samtidigt eftersom min mens inte hinner sluta innan jag ska sätta in den igen. Men det är inga problem med båda samtidigt så det gör ju inte så mkt.

Använder båda och det är inga problem alls när det blir samtidigt! Lycka till!

Det funkar jättebra, de är ju ändå inte inne samtidigt. Om man är van vid kopp är ring superlätt. Ring är mycket bättre än p-piller med, med jämnare hormonflöde och så glömmer man ju inte ta pillret.

Kommentera gärna här på sidan om du har erfarenhet av samtidigt användande eller omväxlande användande av menskopp och p-ring – det hjälper andra som undrar 🙂

2 tankar om “P-ring

 1. Anna says:

  Jag har använt p-ring i kombination med menskopp i ungefär två år och det har än så länge fungerat väldigt bra. P-ringen förkortar visserligen min mensperiod då den generellt sett brukar sluta när jag sätter in den nya ringen. På så vis brukar jag bara behöva ha både ringen och menskoppen inne samtidigt i en dag för att försäkra mig om att mensen tagit slut.
  Ibland jag kan känna att man har väldigt mycket på gång där nere, och jag kan behöva några försök innan jag får koppen på rätt plats då det är lätt för mig att ringen kommer i kläm och förhindrar att vakuumet skapas. Det har också hänt att ringen hamnar nedanför koppen även om jag sätter i den först, vilket kan göra koppen svår att få tag på sen då ringen lagt sig runt den som en krans, men det är inte värre än att det blir lite besvärligt då ens rutin rubbats. Liksom det är lätt besvärligt att ringen följer med ut när man tar ut koppen igen, men det har aldrig varit något problem större än att jag får vara lite extra försiktig eller aktsam och akta mig för att ”bara ta ut koppen” såsom en rutinmässigt gör i vanliga fall.
  Detta är de enda besvär jag upplevt, och de känns inte speciellt besvärliga då både koppen och ringen tillåter mig att få ta tid att göra om och göra rätt många gånger tills jag känner att allting är på plats bekvämt..
  Jag har testat någon gång på semester att ha p-ring och tampong inne samtidigt, och det var verkligen inte kul. Då försvann hela möjligheten att ta ut allting och göra det rätt tills det blev bekvämt för tampongen redan börjat svälla. Det är nog det bästa med menskoppen, den är väldigt förlåtande och tillåter hur många försök som helst innan det blir rätt.

  • Annelie says:

   Hej – och stort tack för att du berättar så utförligt om dina erfarenheter!
   Det kommer säkerligen att svara på mångas frågor om kombinationen p-ring och menskopp.
   Hälsningar
   Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *