Det är en kopp som samlar upp mens.
Så enkelt är det.

Varför krångla till det?
Det har i alla år diskuterats livligt på nätet om det inte borde finnas ett bättre ord för en så smart produkt. Men varför krångla till det? Om du berättar om menskoppar, så måste du till slut säga ordet ”menskopp”.
Vi på menskoppen.se tror inte på eufemismer (förskönande omskrivningar) när det gäller något.

Det är som att kalla mensen för ”lingonveckan” eller ”tant Röd” – vi tror inte att det heller bidrar till att bryta tabut som sedan länge finns kring mens och mensskydd. Så här säger vi menskopp – inget annat.

Det finns dessutom massor av varumärken för menskoppar som Mooncup, Divacup etc. De undviker verkligen ordet mens i sina namn.
När vi började tillverka vår egen menskopp 2015, så valde vi att kalla den för Svenska Menskoppen. Tydligt och bra, tycker vi – det är ju en menskopp som är formgiven i Sverige av oss och som tillverkas i Sverige av ett svenskt material.

Första reaktionen
Min erfarenhet är att så gott som alla blir förvånade/överraskade/chockade eller kanske till och med äcklade av ordet när de hör det första gången, men oftast så är det kombinerat med ett visst mått av nyfikenhet. Fortfarande har många aldrig hört talas om menskoppar, och vill veta mer.
Vissa klarar inte av att höra vad det är, men när första reaktionen lagt sig inser personen att det kanske inte är en sådan dum idé ändå…

Eftertanke
Jag brukar säga att om du inte fullt ut kan acceptera ordet menskopp, så kan du inte heller acceptera själva konceptet. Det är kanske att hårdra det lite grand, men har enligt min erfarenhet viss sanning.
De flesta brukar efter ett tag förstå att det är en klurig och bra uppfinning, och att den egentligen inte behöver kallas för något annat än vad den är. Det är ju faktiskt en kopp som samlar upp mens…

OchAnnelie, menskoppen.se visst är det i alla lägen bättre att kalla saker vid dess rätta namn?

Annelie Svensson
support@menskoppen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *