Jag har precis fött barn – när kan jag börja använda menskopp igen?

Nej, du ska inte använda mensskydd som förs in i slidan under de första månaderna efter en förlossning, eftersom risken för infektioner är stor innan kroppen läkt ordentligt. Undvik därför menskoppen under den här tiden och rådgör med din barnmorska eller gynekolog ytterligare om du är osäker.

Samma gäller för menskopp som för tampong, som båda är skydd som bärs inne i slidan.

4 tankar om “Nyförlöst

 1. Cissi says:

  Jag har precis fått barn (3 månader sen) och min mens kopp läcker lite. Är det på grund av att den sitter fel eller att mina muskler har blivit försvagade? Underlivet ser ju inte ut som innan jag fick barn precis.
  Jag blir öm i underlivet om jag har i den för länge och när jag tar ut den så känner jag nästan som att jag har träningsvärk där nere. Är det farligt för mig att använda menskoppen då?
  Sedan har jag märkt att det är omöjligt att kissa samtidigt som man har i den.. Är det så eller är det också ett tecken på att den sitter fel?
  Sen undrar jag om man kan sova med koppen?

  • Annelie says:

   Hej!
   Om du har problem med att en menskopp inte funkar optimalt, maila den som du köpt koppen av. De känner sin produkt bäst, och kan ge tips. Maila info om vilken kopp du har, ev storlek, din ålder, din blödningsmängd (lite-normal-riklig) och om du varit gravid.

   Säljaren kommer säkert att komma med följdfrågor om problemen, så det kan ta några mailrundor innan du kommer på rätt spår 🙂
   Hälsningar
   Annelie

 2. Barb says:

  Hej!
  Om man blöder lite, men har fött barn, rekommenderas Yuuki då? Jag är 29år, fött 2 barn och är stor inuti men blöder som sagt inte så mycket.
  Tack på förhand!

  • Annelie says:

   Hej!
   Jag kan inte ge några generella råd (det är bättre att maila mig om det finns frågor), men i ditt fall skulle jag rekommendera Femmecup, som passar bra till de som blöder lite till normalt.
   Egentligen säger tillverkaren av den koppen att den passar alla – men jag säger att den passar de som blöder lite till normalt, även om du fött barn.
   Hälsningar
   Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *