På webben händer allting väldigt snabbt.

Bara under det senaste året har många fler svenskar fått höra talas om menskoppen för första gången och många av dem har valt att köpa en menskopp för att de trott på den.
Den ökade försäljningen skulle  inte ha varit möjlig utan webben, där nöjda användare över hela världen delar information med varandra. På internet spelar det ingen roll hur stora reklambudgetar vi har – har vi bara en bra idé så kommer den med tiden att sprida sig.

”Tjat om menskoppar”
Men detta har också en baksida.
Nyligen har några svenska kvinnliga bloggare börjat höja sina röster mot ”tjatet” om menskoppar. De tycker att de blir överösta med ”propaganda” om menskoppen. De förstår inte alls den relativt nyvaknade extasen som vi känner för menskoppen.
Eftersom allt sprids snabbt på nätet, så kommer denna motreaktion säkert också att sprida sig.
Jag skulle vilja mana all nyfrälsta att tänka efter innan ni föreslår menskoppen på lösningen på andras bloggar. Vi kan ju alltid beskriva våra egna erfarenheter och tips, men utgå alltid från dig själv, snarare än andras problem.

Respektera allas åsikter
Vi reagerar alla olika på tanken kring mensskydd.
Sverige är ett relativt öppet samhälle när det handlar om sexualitet, som diskuteras ganska öppet i media, i hemmen och till och med på arbetsplatser.
Men för många är ämnet mens fortfarande väldigt personligt. Det – precis som allt annat som är privat – ska förstås inte överträdas.
Vad vi däremot kan göra, är att diskutera ämnet mens och vilka attityder vi har kring det. Vissa av oss tycker det är helt naturligt att diskutera mensrelaterade ämnen helt öppet jämt, medan andra inte alls vill det. Respektera andras åsikter – vad det än gäller.
Kom ihåg att om menskoppen är så bra som vi tycker, så kommer det att sprida sig sakta med säkert. Tvinga inte på någon någonting!

Är du skeptisk?
Jag beklagar om du känner dig bombarderad med en massa påtvingade kommentarer om menskoppen. När vi hittar något nytt, så är det lätt att bli glad när vi upptäcker att den funkar bra och till och med förändrar livet. Det kan vara personer som kanske blöder väldigt mycket och inte behöver byta mensskydd varje timme under natten – förstå att de tycker att livet förändras med menskopp.
Jag hoppas att du har förståelse för detta – kanske kan du skriva lite om hur du känner i kommentarerna, så att vi som är för översvallande kanske förstår hur du tänker och känner?

4 tankar om “Är du skeptisk?

  • Annelie says:

   Hej!
   Det går fint att använda menskopp när du har lite mens, eftersom menskoppen inte suger upp något av slidans sekret, utan samlar upp blodet – oavsett hur lite blödningen är.
   Du kan alltså använda menskopp även när du känner eller vet att mensen är på gång. Den som vill ha skydd för flytningar kan också använda menskopp, eftersom den sitter i slidan utan att suga upp något.
   Vad som kan vara värt att tänka på, är att menskoppen kan få svårare att komma bra på plats och veckla ut sig under dagar som du inte har så mycket mens, jämfört med under mens när slidan är som slappast och halast. Om det är så att du märker skillnad (inte säkert), så kan du eventuellt komplettera med en mindre kopp för när du har mindre mens/bara flytningar.
   Om du vill ha råd om en menskopp som kan passa bra om du har sparsam mens, så kan du göra enkäten på https://menskoppen.se/enkat-menskopp
   Hälsningar
   Annelie

 1. Emma says:

  Hej!
  Menskoppen känns så stor. Om man använder den mycket, kommer slidan förbli stor och uttöjd även när koppen inte sitter inne? Så att man blir mer slapp när man ska ha sex tex

  • Annelie says:

   Hej!
   Nej, du blir inte slappare i slidan av att använda menskopp. Slidan har muskler som snarare tränas när du använder dem, och t ex kniper med musklerna. Många upplever att de får en bättre kontroll över sin slidmuskulatur när de använt menskopp ett tag, även om jag förstås inte kan garantera att alla känner så. Det går heller inte att se på din slidan om du haft någon typ av sex, läs mer om det här: http://www.rfsu.se/sv/Sex–relationer/Kropp-och-kon/Slidkransen/
   Hälsningar
   Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *