För att kunna sätta in menskoppen, bör du vika ihop den. Stoppa in den minsta/smalaste delen i slidan och för in menskoppen bit för bit. Låt sedan menskoppen expandera när den förts in en liten bit. Håll vikningen stadigt med 2–3 fingrar tills du låter den expandera. Håll i själva koppen, inte i piggen. Det blir stadigare så.

Tänk också på att vända vikningen bakåt, så att koppen öppnas i riktning mot rumpan, eftersom det är lättare för koppen att expandera där. Om du har vikningen framåt, uppåt mot magen, så kan blygdbenet göra så att koppen får svårare att veckla ut sig.

Film

Det finns 5–10 olika mer kända exempel på vikningar och säkert en massa personliga varianter. Vissa vikningar gör menskoppen avsevärt mindre och därmed lättare att föra in.
Här en film om att sätta in menskopp:

Se den direkt på Youtube: www.youtube.com/watch?v=G5I8XZ6Yl-A

Bilder

Testa och se vilken vikning som passar dig när du ska föra in menskoppen – här är några välkända exempel:

Origami-vikning menskoppen – gör menskoppen minst (bra för dig som har svårt att föra in den)

 

Nedtryckt sid-vikning menskoppen

 

7-vikning menskoppen

 

7-vikning menskoppen

 

C-vikning menskoppen

Tipsa gärna om egna vikningar – eller andra sätt som kan underlätta isättande –  i kommentarerna!

2 tankar om “Vikningar

  1. Klara says:

    Jag hade till en början problem med att min menskopp inte vecklade ut sig ordentligt, men det berodde nog på att den menskoppen jag hade var ganska mjuk. Köpte därför en femme-cup och det har aldrig varit några problem! Visst, den är lite ”hårdare” än vissa andra men den vecklar ut sig utan problem 🙂 Kör på origami-vikningen!

  2. Elle says:

    Tips om man söker på ”Menstrual Cup Folding Techniques” på youtube.com så finns det en väldigt bra video som visar många andra sätt att vika och hur man gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *