Kan jag dyka och flyga flygplan med menskoppen inne?

Dyk, res, bada, flyg med menskopp – menskoppen.se

Detta är några av frågorna om menskoppar och användning som kommer nu och då, även om de inte tillhör de allra vanligaste. Svaret är som i de flesta fall när det gäller menskoppar – det går fint att resa, bada, dyka, äventyra, vandra, yoga, träna, flyga flygplan och luftballong med menskoppen inne – menskoppen begränsar dig inte, utan de flesta är nog överens om att den gör det lättare att upptäcka världen utan att begränsas av mens.

Att dyka med menskopp

Svar: Det går fint att dyka när du har menskoppen inne!
En del tänker att undertrycket som hjälper till att hålla menskoppen på plats kan påverkas under dykning, men det finns inga rapporter om att det skulle ha hänt. Däremot finns det många som ägnar sig åt dykning, som rapporterat att det funkar fint.
Menskoppen hålls på plats av slidans muskulatur och det lilla undertryck som bildas när koppen förs in. Läs mer om ”Så funkar menskopp” »

Att flyga med menskopp

Svar: Det går fint att resa på ett flygplan med menskoppen inne!
Inget händer med menskoppen under en flygresa, mer än att du sannolikt har skydd längre stunder än om du använder tampong eller binda. Inne i en kabin så förändras inte lufttrycket så att det kan påverka en menskopps placering.

Kroppsscanners och menskopp

Svar: En kropps-scanner avslöjar inget om hur det ser ut inne i kroppen.
Idag finns på en del flygplatser kropps-scanners som används i säkerhetssyfte. De kan bara se om något finns på utsidan av kroppen, som om du t ex skulle försöka gömma något innanför kläderna etc. Därför syns inte en menskopp i en sådan maskin, när den sitter på plats inne i slidan.

Rengöring på resa

Svar: Hur du ska rengöra menskoppen beror på ditt resmål. Kom ihåg att alltid tvätta händerna ordentligt innan du hanterar menskoppen.
Om du reser någonstans där det finns kranvatten som är så rent att du skulle kunna bada i det, så räcker det för din rengöring av menskoppen. Det här betyder att på de flesta hotell i världen som du kan resa till med ett charterbolag har tillräcklig rengöring för din menskopp via vattenkranen på toa. Om du vill använda en tvål, så kan du använda den som finns till hands. Var som vanligt noga med att skölja av tvålen, så att inte tvålrester stannar på koppen och förs in i slidan.
Om du däremot reser till ett land som inte har vattentillgång på samma sätt som vi har, så blir det lite trixigare. Då kan du behöva använda steriliseringstabletter och/eller våtservetter. Kom ihåg att alltid lämna avfall på ett säkert sätt, så att din användning inte blir ett problem för andra. Oavsett var du är i världen – spola inte ner våtservetter i toaletten. Läs mer om rengöring även på resa här »

Låt inte mensen hindra dig under äventyr och semester. Med en menskopp, som sitter säkert inne i kroppen, så har du skydd längre stunder än med tampong och binda, eftersom en menskopp generellt rymmer mer än engångsskydd. En menskopp suger dessutom inte upp vätska, så den behöver inte bytas direkt efter vattenaktiviteter.

Vad är en menskopp?! Läs mer om det här »

Kommentera!
Om du har erfarenheter av att resa och äventyra med menskopp – skriv gärna en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.