Argumenten för menskopp

Påse Pussy Power menskoppen.se - Vit
  • Skonsam mot kroppen

   Eftersom menskoppen är gjord av TPE eller silikon, så slipper du uttorkande bomull-, pappersmasse-, rayonskydd som tamponger som svider när du sätter in och till och med tar ut dem, eller täta plastskydd som bindor och trosskydd.
   Manskopparnas material har minimal grogrund för bakterier, vilket gör det svårt för svamp att få fäste. Många med svampbesvär blir helt fria efter en tid med menskopp, när slidans naturliga miljö hunnit återhämta sig.

Påse Pussy Power menskoppen.se - Vit

 • Underlättar mensperioderna

  Med menskoppen i väskan så har du alltid skyddet med dig, oavsett om mensen kommer oväntat. Eftersom menskoppen inte suger upp vätska, kan du använda den även vid flytningar och när du vet att mensen är på g.
  Du behöver dessutom inte göra dig av med papper, remsor, plast, använda tamponger eller bindor etc när du använder menskoppen. Du tömmer ut mensblodet, gör rent och stoppar in igen.

 • Belastar miljön mindre

  Nu kan du bidra till en bättre miljö genom att aldrig mer köpa engångs-mensskydd som medför stora mängder avfall (själva bindan/tampongen/trosskyddet, plasthöljen, omslag, informationsmaterial som följer med förpackningarna och själva förpackningarna).

 • Ekonomisk

  300 spänn för upp till 10 års mensskydd. Eftersom vi har mens ca 500 gånger i livet så lägger vi en stor del av våra pengar på tamponger, bindor och trosskydd. Mensskyddsindustrin är sannolikt mycket lönsam. Bestäm själv om du vill fortsätta att stödja den.

 

Andra tankar

Det finns många fler argument, som vi får mail om och såna som du hittar i kommentarerna på våra sidor här på menskoppen.se. Sådana argument kan vara att menskoppen gjort att användarna upplever att de fått större kunskap om sin egen kropp och slida, hur mensen funkar etc. Andra uppskattar att de kan bada på sommaren utan att behöva anpassa bad efter mensen. Men det finns många som tröttnat på hur vi själva och mens framställs i reklam, även om det verkar som om företagen som tillverkar bindor och tamponger förstått att det behövs nytänkande när det gäller detta.
Kom ihåg att du kan läsa många vanliga frågor och svar under flikarna Hjälp och Frågor & svar fliken uppe i huvudmenyn.

Det finns några motargument till menskopp som skeptiker ofta återkommer till:

”Det måste vara så meckigt och kladdigt!”
Nej, livet med menskopp är betydligt mindre meckigt jämfört med innan, när tamponger ska öppnas, sättas in och – inte minst tas ut – och kastas på lämpligt ställe. Snörena är ofta kladdiga och en tränad menskopps-användare får sannolikt mindre kroppskontakt med blod – om det nu skulle vara så farligt.

”Jag hatar ordet ”menskopp” – bara det gör att jag avstår!”
Om du känner att menskopp inte är din grej för att ordet skulle vara äckligt, så är det så.
Men att byta ord på något som ute världen redan kallas för ”menstrual cup” eller ”copa menstrual” verkar ju väldigt onödigt, omständligt och som om vi skäms för att säga vad det är. Därför kallar vi menskoppen för vad det är. Varför skulle vi inte göra det?
Observera att ”menskopp” eller ”menskoppen” inte är ett namn, det är en benämning för produkter som har namn som Femmecup eller några av de 50 andra märken som finns.

Vad tycker du?

Det här är de viktigaste argumenten i vår mening. Vad tycker du om saken? Kommentera gärna!

4 tankar om “Argumenten för menskopp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.