[wc_divider style=”dotted” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””] [2014-04-24]
Tävlingen är nu avgjord.
Det kom in 36 bidrag  och alla var så bra – ni är så bra! Det här var inte vår sista tävling – håll utkik på FB-sidan för fler.
Vinnaren har kontaktats via e-post.

Tack alla som tagit sig tid att tävla!

[wc_divider style=”dotted” line=”single” margin_top=”” margin_bottom=””]

Hörni – 7000 gillare!
Det betyder 7000 folk som vet att menskoppar finns.
Bara 9,6 miljoner människor kvar att informera. Men vi är på god väg 🙂

7000 gillare på Facebook!Som du kanske vet så är ett av mina mål med menskoppen.se att så många som möjligt som ska få mens eller har mens ska få veta om Det Tredje Alternativet, så att de kan fatta väl underbyggda beslut om vilket mensskydd som de gillar. Alla måste inte älska menskoppen, lika lite som att alla måste älska tamponger, bindor och trosskydd.

7000-GILLAR-TÄVLING

Vinsten är en valfri menskopp från oss och en av våra påsar (värde ca 315 kronor).
Naturligtvis ingår rådgivning i priset om du vill.

VEM VINNER?

Vi väljer helt enkelt ut den som vi tycker har lämnat den bästa kommentaren 🙂

HUR TÄVLAR JAG?

Beskriv med max 100 ord i kommentarsfältet varför du gillar menskopps-idén.
Du måste inte använda menskopp för att tävla, utan får ändå delta med dina utmärkta åsikter!

DET FINSTILTA

Din kommentar ska ha lämnats senast tisdag 15 april 2014 kl 23.59.
Alla kommentarer kommer att godkännas för att undvika spam. Din kommentar kan komma att godkännas efter den tidpunkten men deltar ändå.
Vi kontaktar vinnaren via den e-postadress som personen lämnar med sin kommentar.

37 tankar om “7000 FB-gillare! Och en liten tävling som tack.

 1. Anna K says:

  Menskoppen är ekonomisk, inga malar som dansar i min plånbok. Menskoppen är en miljöhjälte som håller i ett decennium. Samt det viktigaste, menskoppen är bra för min kropp. Då den är gjord i silikon.

 2. Mari says:

  På festival är menskopp det bästa som finns. Åtminstone ett par gånger om dagen hittar man en något sånär fräsch toalett och kan tömma koppen. Till skillnad från när man fick gömma begagnade bindor och tamponger i en liten påse i tältet, tills man diskret kunde slänga påsen någonstans.

 3. Mikaela says:

  Att ha mens är ingen rolig historia, skavande bindor som ger utslag och obehag, tamponger som titt som tätt inte vill sitta där de ska och vad ska man då göra? Jag visste inte alls att det fanns fler alternativ. Det tredje alternativet – menskopp. Det låter faktiskt som en ganska intressant historia, som skulle kunna göra lingonveckan enklare och inte jobbigare än nödvändigt som nu..!

 4. Amine Hansen says:

  Från att ha sett mensperioden som månadens mörkaste, jobbigaste och mest instängda period till att få se ljuset i tunneln och faktiskt kunna gå ut under denna period och känna sig fri! Det är helt underbart att äntligen ha fått börja leva ett normalt liv, utan att alltid känna sig osäker på sig själv, sin kropp och framförallt vilket mensskydd man har. Jag är så glad, för att detta är verkligen den mest underbara uppfinning som jag stött på på väldigt länge!

 5. Rebecka says:

  Jag blev tipsad om menskoppen 2009, nu fem år senare är jag användare av det sedan 2011 och kommer nog aldrig byta tillbaka till torrisar som tamponger! Bästa är att den klarar fler timmar är vad vanliga skydd gör för mig samt att man slipper se kletet på en mensbinda 😛 lätt bästa som hänt menshistorien som återupprepas varje månad….

 6. Anna Edholm says:

  Denna fantastiska pryl har fått mig att se min mens med nya ögon. Mensen är inte längre nåt jag bävar för utan något som går att glömma bort. Med menskopp har jag koll på vad som pågår samtidigt som jag slipper klåda och sveda. Länge leve menskoppen du förblir min vän!!

 7. nathalie says:

  Att glömma mensen och dess olika skydd är nu ett minne blott.
  Jag är en ’ny’ användare av menskopp, men märker redan många fördelar!
  Miljövänlig, ekonomisk och ergonomisk för att nämna några.

  Tanken på att gå tbx till de mensskydd jag tidigare använde är obefintlig!

  Frihet!

 8. Sanna Edvardsson says:

  Just nu innan jag gick och la mig till sängs drog jag ut 2 tamponger. Måste väl ha glömt att ta ut den ena innan jag stoppa upp den andra. Jag är less på detta. Jag vill gärna ha det mensskydd som är säkrast för mig och min vagina, bäst för miljön, bra för plånboken och sist men inte minst älskar jag även att det inte är objektifierande kvinnor som måste stå och fronta reklamen för att få andra kvinnor att välja menskopp, extra tack för det!

 9. Emma Vestergaard says:

  Därför att jag har kommit i kontakt med min kropp och tycker nu helt enkelt att mens är så jävla badass (kolla min visningsbild liksom). Det är så jävla coolt, och tack vare min menskopp så längtar till min mens kommer ^^ det låter klyschigt, men det är sant. 🙂

 10. Alice Hägg says:

  Menskopp, menskopp
  utmärkt för att slippa mensdropp
  glatta färger för glatta livet
  glider smidigt in i underlivet
  sopbergskatastrof och TCS
  byts mot fitness och finess
  ett hållbart alternativ skjutsat utvecklingen framåt med flera mil

 11. Madelaine Grimstedt says:

  Jag tycker att menskpppen är bekväm, trygg, smidig, billig och miljövänlig och därför använder jag den och tipsar andra om att använda den. Det är det bästa som finns när det gäller mensskydd <3

 12. Johanna says:

  Har inte vågat ta steget att köpa min första ännu, men jag är definitivt i målgruppen med både irriterade slemhinnor när jag använder tampong och PH-obalans VARJE gång med binda. Jag har dessutom tittat på tok för mycket på CSI och blir alltid kallsvettig när jag besöker en offentlig toalett och lämnar ett skydd efter mig. Det känns som om någon (vet inte alls vem) ska komma och använda det mot mig, skulle kännas mycket bättre att slippa lämna något efter sig och bara spola bort det istället…

 13. majses says:

  Menskoppen är det bästa mensskyddsalternativ som existerar på den nuvarande marknaden – miljömässigt, ekonomiskt, bäst för fittan, luktfritt och supersmidigt – men det vet ju redan alla här. Jag skulle egentligen vilja ge en menskopp till alla runt omkring mig med fitta men det har en ju inte råd med. Därför skulle jag vilja vinna denna tävlingen. Jag bor på internat nära norska gränsen och här bor flera norskar som knappt ens kan säga ordet mens utan att skämmas livet ur sig. De om någon skulle behöva få en menskopp – för att lära känna sig själva och sin kropp bättre och inte bli äcklade av något såpass naturligt som trots allt är en del av dem själva. Jag vill lära dem att våga prata om mens, att våga lära känna sig kropp och att våga använda sin första menskopp!

 14. Lisa says:

  Det är bara sen jag köpt menskopp och lärt mig trixet med den som jag faktiskt kan glömma bort att jag har mens. Inne på min fjärde mens sen jag fick hem den och jag är otroligt nöjd och berättar om den åt alla som vill höra. Fattar inte varför jag tvekade så länge innan jag slog till och köpte den.

 15. Petra says:

  Tänk vad fantastiskt om alla kvinnor som kunde använde menskopp. Bra för miljön, bra för hygien, bra för sexlivet, bra för ekonomin bara massa bra, kan inte komma på något dåligt. En sak som absolut inte är vetenskapligt bevisat, men som kanske kan hjälpa andra. Att om man har mindre problem med att hålla tätt, kisstätt, när man tränar hårt, hoppar, gör jumping jacks eller liknande så har jag märkt att menskoppen trycker någon stans, antagligen på urinröret som gör att det bara är att hoppa på. Inga som helst problem när jag har koppen inne, lite problem utan, speciellt om man druckit mycket precis innan. Mer menskopp åt folket!

 16. Martina says:

  Jag kan känna mig fräsch trots att, eller kanske även just för att jag har mens. Mens blir inte längre kopplat till obekväma tamponger och bindor som läcker, menskoppen skulle rädda min vardag helt enkelt. Jag skulle även vilja chocka mina facebook-vänner med en ”dagens mens”-bild och hjälpa er att få bort tabut kring mens och det är ju mycket lättare med en menskopp. Tack menskoppen för att ni finns, längtar och hoppas på att få hem min menskopp snart.

 17. Tess says:

  När jag väl upptäckte menskoppen undrade jag varför ingen pratat om den tidigare?! Jag har ännu inte lyckats använda den helt utan läckage.. men är ändå såld på själva idén. För mig är det viktigt att försöka vara miljövänlig, och även om jag fortfarande använder bindor då och då har antalet mer än halverats. Dessutom är det rätt fascinerande att kunna veta exakt hur mycket man faktiskt blöder varje månad. Funderade på att ange exakta matskedar då läkaren frågade om jag blödde mycket eller lite på vårdcentralen senast, men tänkte det var bäst att bespara honom den detaljerade informationen.. 😉 Den största bonusen är dock att jag numera kan spa:a och simma utan problem, åtminstone i början och slutet.

 18. Kim Meyer says:

  Hej! Jag fick nys om denna underbara lilla grej för ca 4 månader sen, testade direkt och tänkte WOW vilken supergrej!!! Hann bara använda den två ggr sen blev jag gravid med barn nr 9 i ordningen :). Nu är det bara att vänta och längta tills man får börja använda denna smarta uppfinning igen ????

 19. Emilia says:

  Den röda mensen bara rinner och rinner
  jag har en himla tur om jag till toaletten hinner
  Det händer varje månad, i sträck i en vecka
  drabbas jag och min kropp av en läcka
  På skolan, på jobbet, på natten och dagen
  har jag ett ständigt världskrig i magen
  Nej, mitt mensflöde tycks inte ha något stopp
  kanske jag borde prova det här med menskopp?

 20. Mejt says:

  Utöver de självklara fördelarna (som ekonomiskt, miljövänligt och alldeles underbart) så är det bästa med menskoppen att jag äntligen kan gå på toa utan att byta mensskydd varje gång. Och att kunna ta en dusch efter gymmet utan att behövs stå i kön till toaletten för att ta ut tampongen först. Helt fantastiskt!

 21. Felicia Danielsson says:

  Sedan jag började använda menskopp har mensen blivit min kompis. Jag har lärt känna min kropp bättre. Jag behöver aldrig glömma att ta med mig mensskydd, jag har det redan i mig. Tack vare min menskopp kunde jag snabbt upptäcka en infektion och få behandling av den. Jag <3 menskopp

 22. Linn says:

  Jag är en hängiven menskoppsanvändare sen många år och har med entusiasm värvat alla mina vänner. Koppen har besparat mig otaliga genomblödningar, överraskningsblödningar, skavsår, svampinfektioner, slut-på-mensskydd-kriser, torra slemhinnor, och så massor av pengar så klart. Ni vet det där uttrycket att om något verkar för bra för att vara sant, så är det heller inte det? Menskoppen är undantaget som bekräftar regeln!

 23. evelina* says:

  Jag behöver en ny kopp, kan inte vara utan menskoppen längre och nyss kokade jag den torrt i en kastrul. Dumt! Menskoppen levererar varje månad; enkelhet, smidighet, renlighet, möjlighet och härlighet!

 24. Elin says:

  När jag 11 och fick mens kände jag (som de flesta) inte till menskopp. Jag tyckte allt var så mycket krångligare än jag hade trott ich var oerhört frustrerad, så jag började tänka på lösningar. En dag gick jag med en tvålkopp i trosorna, för jag tänkte att den kan jag ju bara skölja ur. Men det var ju vansinnigt obekvämt 😉 funderade länge på om en kunde ha en sånt där litet glas i snippan.
  Lyckan när jag var 18 och hittade menskopp! Nu har jag haft menskoppen i 7 år, alltid lika bra! Hurra!

 25. Ida says:

  Bästa mensskyddet någonsin! Tog mig tre olika storlekar och några månader innan jag fick kläm på den. Nu är jag gravid och längtar nästan tills jag får använda min kopp igen 🙂

 26. Anna Blåbäck says:

  Jag har använt menskopp i ett år ungefär och nu är mens-perioden helt magisk jämfört med förr 🙂 att jag bara behöver byta två ggr/dygn gör att det känns som mensen bara pågår i någon dag <3 MEN! Jag har ett problem, som dock börjar lösa sig som tur är: Skaffade lösnaglar för tre veckor sen, för första gången ever, och ja.. det är lite komplicerat att få ut den lilla menakopps-rackaren med låååånga naglar – fast det struntar jag i! Menskopp är kärlek, långa & glittriga naglar är kärlek! Så INGENTING kan få mig att sluta använda världens bästa uppfinning <3 Jag kommer aldrig ge mig, trots att det tar lite längre tid att få ut den nu… Men det är det värt! Helt klart! 🙂

 27. Liselott Hamrén says:

  Jag har varit intresserad länge av en menskopp men aldrig prövat än. Verkar så smidigt och fräscht! Aldrig mer dra ut en torr tampong som nästan fastnat (huvva), eller blöda igenom, aldrig mer denna snuskiga lukt! Skulle kännas så mycket bättre för miljön, har blivit mer och mer medveten. Nu väntar jag faktiskt med förväntan på min första mens efter mitt tredje barn (8mån gammal!) så att jag får köpa (eller med glädje använda en vunnen?) menskopp! 😀

 28. Sara Brolin says:

  Menskopp blev min räddning, blev så uttorkad av tamponger och fick ont av dem. Binda är så otroligt varmt och väldigt obehagligt. Skulle nu, eller ja inom en snar framtid, behöva en ny menskopp för tror inte min gamla kommer passa efter att lillsyskonet i magen tittat ut 🙂

 29. Anna says:

  Jag älskar menskoppen! Alla mina vänner tittade snett på mig när jag för några år sen upptäckte menskoppen och provade. Nu har fler av mina vänner börjat med menskoppen och tycker om den lika mycket som jag. Alltid har man koppen hemma, aldrig någon extra plats i väskan för andra skydd att ha med. Och man spar pengar 😉

 30. Amelia Lundgren says:

  Menskoppen är nog det bästa köp jag har gjort. Den har besparat mig så mycket pengar och besvär! Nu förtiden så märker jag knappt av att jag har mens. 🙂 Har rekommenderat den till flertal kompisar som säger samma sak och nu så händer det att vi sitter och pratar länge om den. Synd bara att det är så få som vet om att den finns :(. Dessutom så är den bra för miljön och vaginan!

 31. Ellie says:

  Älskar att fler och fler får veta att menskoppar finns och att det går att ha mens utan att ha med sig hundra bindor när en är på vift 🙂 Älskar också att många börjar ifrågasätta reklamen för tamponger och bindor, samt det faktum att vi konsumerar en massa bomull och kemikalier i onödan. Tycker helt enkelt att det är bra att vi pratar mer om fittor och mens, och att det finns ett sånt fantastiskt stöd bland de som använder menskoppar kring att diskutera det här och hjälpa andra med att välja kopp och prata om mens. Pepp och kärlek!

 32. Emma K says:

  100 ord behövs inte för att beskriva varför jag gillar min menskopp, det räcker med 8:

  Mycket
  Ergonomisk
  Nödvändighet
  Som
  Kortfattat;
  Onekligen
  Passar
  Perfekt

 33. Kristina says:

  Jag älskar menskoppen! Miljövänlig, återanvändbar och utan läckage! Det är så skönt att slippa tänka på att alltid ha med sig extra mensskydd och riskera att de tar slut, bara att tömma koppen, skölja ur den och sätta in igen. Jag glömmer nästan att jag har mens med koppen, den varken syns eller känns.

 34. Renée Göthberg says:

  Jag är så glad över att fler och fler får info om menskopp, då detta är det bästa alternativet för miljön, privatekonomin och hälsan. Aldrig mer irritationer pga torra, dyra tamponger eller missade bad pga rädslan över att läcka. Menskopp – det absolut bästa för din fantastiska fitta!

 35. jenny says:

  Detta är ett jättebra alternativ till de vanliga. Använder inte detta själv men har läst mycket positivt om detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *